Playlist 7/5/16

Eerste uur:

Edgar Winter Group – Free Ride
Ali B & Diggy Dex – Ik Huil Alleen Bij Jou
Blof – Ze Is Er Niet
Michael Buble – Everything
Katy Perry – This Is How We Do!
Bob Marley & The Wailers – Three Little Birds
Kygo & Kodaline – Raging
Doobie Brothers – Takin’ It To The Streets
Miss Montreal – One Last Drink
Nena – Leuchtturm
Grandmaster Flash & Melle Mel – White Lines (Don’t Do It)
Matt Simons – Catch & Release
10 CC – The Things We Do For Love
Jonas Blue & Dakota – Fast Car
Eric Clapton – Lay Down Sally
Booker T & The MG’s – Green Onions

Tweede uur:

Ian Dury & The Blockheads – Hit Me With Your Rhythm Stick
Coldplay – Hymn For The Weekend
June Lodge & Prince Mohammed – Someone Loves You Honey
Prince – Girls & Boys
Eagle Eye Cherry – Save Tonight
Robbie Williams – Rock Dj
Ilse DeLange – Hurricane
Fais & Afrojack – Hey
Matt Bianco – Half A Minute
Men At Work – Down Under
Men At Work – Overkill
Men At Work – Who Can It Be Now
James Bay – Best Fake Smile
Hooters – Satellite
Horn Of Plenty – Studio Sport

Share Button

Supertrio Men at Work

Men At Work werd in 1979 opgericht door Colin Hay en Ron Strykert. Nadien kwamen daar nog Jerry Speiser, Greg Ham (1953–2012) en John Rees bij. In 1981 brachten ze hun eerste single uit: “Who can it be now?”. De single werd een grote hit in Australië, net als hun debuutalbum “Business as Usual”. In 1982 bereikte “Who can it be now?” de nummer 1 in Amerika. Het tweede nummer “Down Under” werd nummer 1 in zowel Amerika en Groot-Brittannië. “Down Under” werd voor de grap gemaakt en is een vrolijk komisch lied over de typische dingen van Australië, zoals een vegemite sandwich. Het wordt beschouwd als het tweede volkslied van Australië.

In 1982 kregen ze de Grammy voor “Best new Artist”. Het tweede album “Cargo” werd al opgenomen in 1982, maar door het succes van het vorige album werd het pas in 1983 uitgebracht. “Cargo” bracht de hits “Overkill” en “It’s a mistake” voort. In het daaropvolgende jaar werden John Rees en Jerry Speiser ontslagen. In 1985 werd hun derde album “Two Hearts” uitgebracht. Ondanks goud in Amerika, was dit album wereldwijd geen succes.

Colin Hay begon een solocarrière en bracht in 1987 “Looking for Jack” uit. De plaat kreeg weinig aandacht. Ondanks het weinige succes blijft Colin platen uitbrengen. In 1998 toerde Colin Hay samen met Greg Ham in Brazilië. Het resultaat werd op het live-album “Brazil” geplaatst. Greg Ham werd op 19 april 2012 dood aangetroffen in zijn huis, op 58-jarige leeftijd.

Share Button

Playlist 19/3/16

Eerste uur:

Roachford – Cuddly Toy
Racoon – Young And Wise
Janse Bagge Bend – Sollicitere
Spandau Ballet – Fight For Ourselves
Rihanna – Shut Up And Drive
Coldplay – Hymn For The Weekend
Beatles – And I Love Her
Lukas Graham – 7 Years
Dire Straits – Calling Elvis
Gruppo Sportivo – Mexican Radio
Duke Dumont – Ocean Drive
Lynyrd Skynyrd – Sweet Home Alabama
Pitbull & John Ryan – Fireball
BB Queen – Soultrain

Tweede uur:

McGuinn Clark & Hillman – Don’t You Write Her Off
Douwe Bob – Slow Down
Clean Bandit – Rather Be (feat. Jess Glynne)
Sam & Dave – Soul Man
Bruce Willis – Under The Boardwalk
Armin Van Buuren & Kensington – Heading Up High
Simple Minds – All The Things She Said
Selector – On My Radio
Earth Wind & Fire – September
Marco Borsato & Matt Simons – Breng Me Naar Het Water
Chic – Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah)
Chic – Le Freak
Chic – Hangin’
Ali B & Diggy Dex – Ik Huil Alleen Bij Jou
Sheila E – The Belle Of St Mark
Robert Miles – Children

Share Button

Supertrio Chic

De gitarist Nile Rodgers en basgitarist Bernard Edwards ontmoetten elkaar in 1970. Al snel vormden ze een rockband, The Boys geheten (later The Big Apple Band). Ondanks veel interesse voor hun vroege demo’s kregen ze geen platencontract. Platenmaatschappijen haakten af zodra ze erachter kwamen dat de bandleden zwart waren; in die dagen werden zwarte artiesten niet geacht rockmuziek te spelen.

Onverschrokken gingen Edwards en Rodgers door. In 1977 werd Tony Thompson, voormalig drummer van Labelle en Extacy, Passion & Pain, gevraagd om deel uit te gaan maken van de band. Een tijdlang speelden ze als trio voornamelijk covers op kleine optredens. Tot enige tijd later Norma Jean Wright zangeres van de band werd. Zij zong vanaf dat moment op de demotapes en op alle nummers van het later dat jaar verschenen eerste album (simpelweg “Chic” geheten).

Het debuutalbum en de singles Dance Dance Dance en Everybody Dance werden onmiddellijk een succes en Chic trad op als kwartet tot februari 1978. Rodgers en Edwards dachten dat een tweede zangeres zowel visueel als geluidstechnisch beter zou zijn voor de liveoptredens en op suggestie van Wright werd haar vriendin Luci Martin in de vroege lente van 1978 lid van de band.

Meteen na de sessies voor hun debuutalbum werkte Chic aan Norma Jean Wrights eerste soloalbum. Dit werd uitgebracht in 1978 en het nummer Saturday werd een hit in de clubs. Het soloproject was bedoeld om naast haar Chicwerk te doen, maar contractproblemen (Wrights soloalbum was uitgebracht voor een ander platenlabel) noopten haar de band te verlaten.

Tegen het einde van 1978 bracht de band het album C’est CHIC uit, met daarop het nummer Le Freak. Dit nummer werd als single uitgebracht en was een enorm succes. Het haalde de eerste plaats in de Amerikaanse hitlijsten en er werden meer dan 6 miljoen exemplaren van verkocht.

Het daaropvolgende jaar bracht de groep het album Risqué uit en de single Good Times, een van de belangrijkste singles uit die tijd. Samples van het nummer werden onder meer gebruikt door Grandmaster Flash in “Adventures on the Wheels of Steel” en door deSugarhill Gang in hun single “Rapper’s Delight”, die de doorbraak van de hiphop betekende. Het nummer is later nog talloze malen gesampled door diverse hiphop- en danceacts.

Tegelijkertijd componeerden, arrangeerden en produceerden Edwards en Rodgers vele invloedrijke disco- en r&b-platen voor andere artiesten, onder meer Sister Sledge, Sheila and B. Devotion, Diana Ross en Debbie Harry. Meer over Chic lees je hier en hier.

Chic

Share Button